Abraham Miroslav - a hónap kávérajongója - 2016/11
Az első kávés emlékem egy tasak vaníliás cappuccinóhoz kötődik, amit 18 éves koromban fogyasztottam el. Abban az időben mit sem sejtettem arról, hogy 10-15 évvel később a kávé lesz az egyik szenvedélyem. Évekkel később elkezdtem minőségi kávékat fogyasztani, ez pár éve elvezetett a manufaktúrás kávékhoz. A "specialty" kávé világát 2014-ben ismertem meg, egy budapesti kávézó által szerettem bele (My Little Melbourne). Elkezdtem külföldi és hazai manufaktúrás kávépörkölők kávéit fogyasztani, felfedezni új és izgalmas ízeket, kávékészítési módszereket. Egy idő után rendkívül fontosnak találtam, hogy a vásárolt kávé minél frissebb legyen amikor megvásároltam, különben pont lekések arról, amit a kávépörkölők fáradtságos és szenvedéllyel teli munkájukban meg akartak, meg akarnak mutatni. Így jutottam el pár hét keresés és kóstolgatás után a Kapuczinerhez.
Az ausztrál Skybury-t a magvas íze miatt kedveltem meg, mondhatnánk szerelem volt első kortyolásra. Eszpresszóként is nagyon finom, de véleményem szerint a kávé "kiált" egy kis tejért, ami kiegyensúlyozza az ízeket, egy mélységet ad a kávénak. Kevés ausztrál kávé található a világpiacon, ritkán találkozni vele a pörkölők ajánlatában, szerintem nagyon is érdemes megkóstolni.
Külön szeretném említeni a koffeinmentes Nicaragua Nueva Segovia-t. Magyar piacon nem sok koffeinmentes kávéval találkozni, sajnos nagy részük nem is finom. Kettő kávé van, amit ajánlanék koffeinmentes kávénak, az egyik - és a finomabb - a Nueva Segovia. Imádom az édeskés ízét amihez - szerintem - málna és vanília ízjegyek társulnak.
+1 Jubileum blend - fenntartásokkal rendeltem meg az első csomag blendet, mivel keverékről van szó, de gyorsan rájöttem, hogy ez egy meglepetésekkel teli, izgalmas kávé. Jellemző rá egy erős fűszeres íz, dupla presszóból készült cappuccinohoz isteni!