Dr. Berta Miklós - a hónap kávérajongója - 2016/09
Egyetemista voltam (Istenem, de régen is volt!), amikor kávézni kezdtem. Akkor kizárólag csak egy szempont volt a kávé kiválasztásában, dobjon fel, hogy késő éjjel is éber tudjak maradni. Volt olyan nap, amikor hat igazi, szívdobogást okozó espresso-t ittam! Aztán négy évig egyáltalán nem ittam kávét. Kíváncsi voltam, hogy le tudok-e mondani róla.
Aztán egy hosszabb prágai kutatómunka során találkoztam a gyümölcsös kávéízzel! És átszakadt a gát. Még ott Prágában felkerestem az ilyen ízvilágot produkáló kávémanufaktúrákat. A kétéves prágai kutatás gyorsan véget ért és felmerült a kérdés, hogy honnan lesz nekem Győrben gyümölcsös ízűre pörkölt, friss kávém? ,,És ekkor jött a Tenkes kapitánya!" Rátaláltam az interneten - még ott Prágában keresve - a Kapucziner kávémanufaktúrára.
Hazatérésem óta kávét csak itt vásárolok! Egyik alkalommal, amikor betértem, ott találtam magát a Mestert is! Beszélgetni kezdtünk, és kiderült, hogy a kávék terén nagyon hasonló az ízlésünk. Mivel kísérletező típus vagyok a kávék terén, így igyekszem a lehető legtöbb féle kávét megízlelni. És ezt számomra a Kapucziner teszi lehetővé! Rengeteg kiváló kávéhoz jutottam itt hozzá.
Több kedvencem is van. Az utóbbi idők favoritja nálam a Kenya Top Masai Peaberry. ROK kávéfőzőmben minden reggel a kézi finomra őrlés után csodálatosan citrusos kávét készítek belőle. Ezután már csak jól folytatódhat a napom!
A Kapuczinerben ismertem meg egy igazi ,,felpörgető" italt is. És ez is kapcsolódik a kávéhoz. A PACAMARA kávécseresznye szárított húsából kiváló főzet készíthető. Aki nem bánja, ha kicsit felpörög a napja, annak mindenképpen ajánlom, hogy próbálja ki!
Ha valaki Győrben jár, és szereti a különleges kávékat, akkor ki ne hagyja a Kapuczinert!
Dr. Berta Miklós