KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Kávés zsákok újjászületése

Mit is jelent nekem a környezetvédelem?

Sokan szeretnek írni és elmélkedni a környezetvédelemről. Én leginkább cselekedni szeretek. Mégpedig a közvetlen környezetemben, a saját háztartásomban és a munkám során. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, elmosogatom a használt műanyag flakont, foszfátmentes mosószert veszek. De legfőképp nem veszek meg olyasmit, ami felesleges, ami pedig mégis keletkezik, mint felesleges dolog, tárgy, ruha stb... életem során azt olyannak adom aki még hasznát veszi, vagy újrahasznosítom. Új funkciót adok neki, új értelmet, ezáltal újjászülethet. Mindenki tehet a környezetért a saját kis környezetében és ha mindenki tenne egy kicsit az már bőven elég is lenne.

Szeretek varrni, horgolni, kötni, textilt, táskát tervezni, gobleint szőni, stb.. már gyerekkorom óta. Ez a hobbim. Ez az örökségem a nagymamámtól, aki abban a világban nőtt fel, ahol minden dolog újjászületik, többször is élete során. Először a fonál előkelő pulóver, aztán egy új pulcsi része, a minta egyik színe, aztán párnahuzat, később kedvencünk macskaházának bélése, vagy lábtörlő.

Miből van a kávés zsák?


A kávés zsák jutából készül , ami egy természetes anyag, egy növény igazából, amit a képen látható módon szüretelnek, körülbelül mint a nádat. A legtöbb kávétermelő országban könnyen hozzáférhető, olcsó, nagyon erős anyag szőhető belőle és nagy előnye, hogy lebomló. Mivel azonban szellőző anyag, ezért a nedvességet is átengedi. Ez nem minden esetben jó, így a specialty kávék szállítására ma már úgy használják a juta zsákot, hogy belül egy műanyag védőzsákot is varrnak.

 

 

Munkafolyamat - a zsák újjászületése

Először a használt kávészsákot kézzel kimosom. Szigorúan foszfátmentes folyékony mosószerben. Ez a legtöbb drogériában ma már beszerezhető. Ez után védőzsákban kicentrifugázom, nehogy tönkretegye a mosógépem. A juta szöszöl, csak kíméletesen lehet vele bánni. Aztán kiterítem a napra, hogy megszárítsam. Végül gőzölős vasalóval kivasalom, majd szétvágom az erős oldalvarrásokat.

Aztán kiszabom a legjobb, legmutatós részből a kötényt. Finom tiszta lenvászon bélésanyagból is kiszabom ugyanazt a kötényt. Színével összefordítva összevarrom, majd kifordítom és lesteppelem. A belső bélésnek köszönhetően finom puha, kényelmes viselet lesz a kötény. A pamut szalagnak megvarrom a helyét, majd az apróbb részleteket kézzel levarrom. Végül levasalom az egészet. Aztán lefotózom, hogy lásstok hogy is néz ki ez az egész, ha viseli az ember.

 

2016.03.18, Varga Bori

Tartalomhoz tartozó címkék: barista kávés érdekesség