KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Dr. Berta Miklós - a hónap kávérajongója - 2016/09

Egyetemista voltam (Istenem, de régen is volt!), amikor kávézni kezdtem. Akkor kizárólag csak egy szempont volt a kávé kiválasztásában, dobjon fel, hogy késő éjjel is éber tudjak maradni. Volt olyan nap, amikor hat igazi, szívdobogást okozó espresso-t ittam! Aztán négy évig egyáltalán nem ittam kávét. Kíváncsi voltam, hogy le tudok-e mondani róla.

Aztán egy hosszabb prágai kutatómunka során találkoztam a gyümölcsös kávéízzel! És átszakadt a gát. Még ott Prágában felkerestem az ilyen ízvilágot produkáló kávémanufaktúrákat. A kétéves prágai kutatás gyorsan véget ért és felmerült a kérdés, hogy honnan lesz nekem Győrben gyümölcsös ízűre pörkölt, friss kávém? ,,És ekkor jött a Tenkes kapitánya!" Rátaláltam az interneten - még ott Prágában keresve - a Kapucziner kávémanufaktúrára.

Hazatérésem óta kávét csak itt vásárolok! Egyik alkalommal, amikor betértem, ott találtam magát a Mestert is! Beszélgetni kezdtünk, és kiderült, hogy a kávék terén nagyon hasonló az ízlésünk. Mivel kísérletező típus vagyok a kávék terén, így igyekszem a lehető legtöbb féle kávét megízlelni. És ezt számomra a Kapucziner teszi lehetővé! Rengeteg kiváló kávéhoz jutottam itt hozzá.

Több kedvencem is van. Az utóbbi idők favoritja nálam a Kenya Top Masai Peaberry. ROK kávéfőzőmben minden reggel a kézi finomra őrlés után csodálatosan citrusos kávét készítek belőle. Ezután már csak jól folytatódhat a napom!

A Kapuczinerben ismertem meg egy igazi ,,felpörgető" italt is. És ez is kapcsolódik a kávéhoz. A PACAMARA kávécseresznye szárított húsából kiváló főzet készíthető. Aki nem bánja, ha kicsit felpörög a napja, annak mindenképpen ajánlom, hogy próbálja ki!

Ha valaki Győrben jár, és szereti a különleges kávékat, akkor ki ne hagyja a Kapuczinert!

 

Dr. Berta Miklós

Tartalomhoz tartozó címkék: kávérajongó