Velencei gondolások kedvence - 250g
Ezt a kávé keveréket, azaz blendet 31 év tapasztalattal, egy velencei pörkölő mester receptje szerint készítjük single origin arabica és robusta kávékból.70% arabica 30% Robusta . Elsősorban azoknak ajánljuk, akik régiónként is szeretnének megismerkedni az olasz kávézási kultúrával, jelen esetben a velenceivel. A kávészemeket közepesen sötétre pörköltük. Az elkészített kávé íze csokoládés, pörköltmagvas, nektárosan édeskés, leheletnyi gyümölcsösséggel. Testessége nagyon jó. Utóíze hosszú, kakaós, pirított magvas. Elsősorban eszpresszónak ajánljuk, de nagyszerűen teljesített tejes italok alapjaként is (bár többek szerint vétek nem tisztán fogyasztani). Olvassa el a független kávékorzó tesztjét itt : www.kavekorzo.hu |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
ízvilág | csokoládés, magvas |
termőterület | Az egész világ |
koffein tartalom | átlagos |
Vélemények













Nagyon finom, Valóban érződik a csokoládé és a pörköltmagvas, nektárosan édeskés íz, Közepesen markáns, nem túl savas!
A 70% 30%-os Arabica - Robusta összetétel régóta az egyik kedvencem, pl. Lucaffé Classic. Ez természetesen annál is jobb, mert frissen van pörkölve, ezért az ízek frissebbek.



Összehasonlíthatatlanul jobb a közismert, a közértben/szupermarketekben kapható tégláknál (Omnia, Segafredo stb.)
A robusztától félők is bátran próbálják ki!








Espressonak fogyasztva szerintem a legfinomabb, inkább enyhén csokoládés mint magvas, nekem volt benne valami 'klasszikus' kávéra emlékeztető íz is. Ár/érték arányban bőven leköröz néhány manufakturális 'supermarket kávét'.
A pörkölés szép és egyenletes, nincsenek töredezett szemek Másfél hét pihentetés után sem láttam olajkicsapódást a szemeken. Az őrlést az átlagostól egy picit finomabbra állítottam, így nagyjából 25 másodperces lefolyással kiváló espresso lett belőle.
Próbáltam latte és cappucino formájában is de nekem úgy nem remekelt annyira jól mint espressoként.


Kávéfőző:LaPavoni Professional