KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Akciós termékek

Rendezés:
Nézet:

A legtöbb El Salvadori kávét vulkánokon termesztik, ahol a hamu és a kén összetett savasságot ad. A Finca Miramar a Csendes-óceán partjainál fújó óceáni szellőt (a „mar” jelentése óceán, a „mira” pedig a megjelenés) és a makadámia- és őszibarackfák árnyékát használja, amely lassítja az érést és növeli a természetes cukrokat. A farm egy ideig Fernando Alfaro feleségének (Diaz-Nuila) családjában volt, és most a fajtákat és a folyamatokat a „Cup of Excellence” versenyekre felkészülve alakították át. A Miramar 2022-ben versenyzett először, elérve az értékelés második szakaszát, ahol 86+ ponttal végzett az anaerob natural feldolgozással készült kávéjukkal. A most hozzánk érkezett tétel kiváló ízvilággal és krémes édességgel kényezteti a kávérajongókat.

Ország: El Salvador
Régió: San Salvador vulkán
Magasság: 1.600 méter
Fajta: Bourbon/Arabigo
Feldolgozás:    Anaerobic Natural, Black Honey, Natural
Farm: Miramar
Tulajdonos: Fenando Alfaro
3.950 Ft 2.950 Ft

Kenyában, Nyeri megyében, az Aberdare-hegységtől keletre és a Kenya-hegytől nyugatra található a Kiandó kávétermelő közösség. Az 1.700 méter magasságban található kávéfarmok közössége 6 nedves malomból áll és összesen több mint 4000 kisméretű kávétermesztőt szervez egy nagy csoportba. A Kiandu nedvesmalomban a feldolgozás szigorú minőség-vezérelt módszerek szerint történik. Minden kávécseresznyét kézzel szednek, az éretlen vagy sérült cseresznyét nem fogadják be. A mosott, dupla fermentációs eljárás során előkészített kávészemek végül 2-3 hétig pihennek a szárítóágyakon, mígnem útjukra indulnak az Európai kikötőkbe. A kiváló minőségű, specialty minősítésű kávé 87.8 pontos értékeléssel büszkélkedhet. Csészeprofilja összetett, aszalt gyümölcsök, szirupos, lekváros, bogyós gyümölcsök és kandírozott narancs jellemzi.

Ország: Kenya
Régió: Nyeri
Mosó állomás: Kiandu
Magasság: 1.766 méter
Fajta: SL-28, SL-34, Ruiru 11
Feldolgozás: Mosott, dupla fermentáció
Zsák: 30kg GainPro
3.950 Ft 3.200 Ft

Aceh tartomány különleges területének szívében találhatóak kiváló kávéfarmok, ahol egész évben 20 Celsius-fok körüli átlaghőmérséklet uralkodik, bőséges csapadékkal és termékeny talajjal, ami ideális hely a kávétermesztés számára. A termelés 85%-a arabica, amivel Aceh nemcsak Indonézia, hanem Délkelet-Ázsia legnagyobb arabica kávétermelője is. A kávét itt árnyékban termesztik, és a felföld termelői egyedülálló metszési módszerükről ismertek. Körülbelül 1-1.5 méteren vágják le a törzset, emiatt a metszett kávéfák inkább kifelé nőnek, mint felfelé, ami egyedi esernyő alakú fát eredményez. Az itt termelt kávé alacsony savtartalmú, de merész szumátrai ízekkel büszkélkedhet. A csésze profilját karamelles édesség, vastag, sűrű test jellemzi, fűszeres ízjegyekkel.

Ország: Indonézia
Régió: Gayo magasföld, Közép Aceh régió
Tulajdonos: Permata Gayo közösség
Magasság: 900 - 2.400 méter között
Fajta: Tim Tim, Bourbon, Ateng (Catimor)
Feldolgozás: Félig-mosott
Zsák: 60kg GainPro
3.950 Ft 3.200 Ft

Hogy mi is az a peaberry? Általában a két mag van a kávécseresznye belsejében lapos felükkel egymás felé fordulva. De előfordul hogy csak részben termékenyül meg a virág, ilyenkor csak egy mag van benne. Ezt nevezzük peaberry-nek, amely nem lapos hanem gömbölyű, hiszen volt elég helye a cseresznyén belül nagyra nőni. A peaberryt a termésből mindig kiszelektálják és külön értékesítik, különlegessége miatt.

Pápua-Új-Guinea a világ másik felén az Indonéz szigetvilágban helyezkedik el. Vad és természetes őserdő borítja a sziget nagy részét és megannyi vulkán. 1927-ben csempészték a szigetre a méltán híres, és manapság a világ legjobb kávéjaként számon tartott, Jamaikai Blue Mountain fajta kávécserjéit, hogy itt is meghonosítsák a legjobb minőségű kávéfajtát. Mivel az éjhajlat a két szigeten nagyon hasonló, illetve a talaj Pápua-Új-Guineában még termékenyebb, ezért az itt termelt kávé még zamatosabb. A Pápua Új Guineai kávéültetvények 1300 és 1800 m között találhatóak.

A Pápua Új Guineai kávé harmonikusan kerek ízű, kellemes illatú, enyhén savas. Telt íz, intenzív, közepesen erős zamat jellemzi, amely az egyik legjobb fajtatiszta kávévá koronázza ezt a típust.

Kóstold meg étcsokis kávészemünket, amikor a Pápua-Új-Guinea peaberry szemeket még tovább tökéletesítjük. Kattints ide.

3.000 Ft 2.400 Ft

Bizonyára Ti is jártatok úgy hogy ittatok egy nagyon finom kávét és ízvilágát  évek múltán is kerested. Így voltam Sziciliában egy igazi barokk városban, ahol tőlük teljesen szokatlan nem sötét pörkölésű és különleges muskotályos ízvilágú kávét kóstolhattam.Azóta kísérletezgettem és most bátran ajánlom a kávé ínyenceknek is.    100% single origin arabica minőségi gourmet kávé keverék, azaz blend. Tejcsokoládé színű, egységes pörkölésű kávébabok alkotják. A kávé lefolyása szép, a kávé krém állaga és olajossága jó, mintázódásra hajlamos. Ízét nehéz egységesen meghatározni, mert a hőfok változással más-más arcát mutatja meg. Kakaós-csokoládés, muskotály szőlős, mandulás-marcinápos aromák, fűszerességgel megbolondítva. Igazi kísérletezős blend. Koffeintartalma nem vészes, így bármikor fogyasztható. Testessége jó.

Espresso és ristretto készítéséhez ajánljuk elsősorban, de természetesen nem kizárólag.



 

2.800 Ft 2.400 Ft