KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Keresés

Keresési feltételek

A keresési feltétellel megegyező termékek

Rendezés:
Nézet:

A kávé Laura és Carlos E. Suárez, Dona Eira Estate, Los Limones Estate és Camiseta Estate nevű három gazdaságából származik. Főként a Typica, Catuai, Catuai Amarillo és Geisha fajtákat termesztik ott. A gazdaság a Bajo Boquete régióban, El Salto településen található, mintegy 1500 méteres tengerszint feletti magasságban. A Catuaí fajtát túlnyomórészt itt termesztik, különösen szép citromsavval rendelkezik, ezért a neve is. Ez a legkisebb gazdaság, de mindig meglepő kiemelkedő termelésével. A Panamai kávékhoz híven, ebben a tételben sem csalódunk, hiszen kíváló minőséget és kellemes ízvilágot hoz el nekünk. Csésze profil: lágy és krémes testű, diós utóízű, enyhe mézes aromájú kávé.

Ország: Panama
Régió: Boquete
Magasság: 1.500-1.700m
Fajta: Catuai
Feldolgozás: Washed / Mosott
Tulajdonos: Laura & Carlos E. Suárez
Csomagolás: 69kg GainPro

 

3.000 Ft

A kolumbiai kávé egyedi ízeit az Andok lábainál kialakuló mérsékeltebb hőmérsékletű, csapadékosabb sajátos mikroklímák segítik kiemelni. Kolumbiában kizárólag arabicát termelnek, amelyet nevdes eljárással dolgoznak fel. A Supremo jelölés a kávébabok méretére utaló kifejezés, mely Kolumbiában a legnagyobb méretet és egyben a legjobb minőséget jelenti. Az SHG (strictly high grown), vagy SHB (strictly hard bean) jelölést csak a szigorúan ellenőrzött 1400 méter felett termő magas minőségű arabica kávék kapják. A kolumbiai arabica kávé aromadús, közepesen telt, gyümölcsös, és édes. Különösen selymes az íze, utóíze pörkölt mogyorós. A világ egyik legkiegyensúlyozottabb kávéjaként tartják számon, amelyet a nap bármely szakában élvezhetünk.

 

Ajánljuk espresso készítéséhez, capuccino és tejes kávéként cukor nélkül is édes kiegyensúlyozott ízeket ad.

2.800 Ft

Honduras Közép-Amerika második legnagyobb országa, északnyugaton Guatemalával, nyugaton El Salvadorral és délkeleten Nicaraguával határos. Az ország több mint 600 km Karib-tengeri partszakasszal rendelkezik, nyugatról a Csendes-óceán határolja. Közel 9 millióan lakják, hivatalos nyelve a spanyol. Hondurasban több mint 400 000 kávé ültetvény található, közel 1 millió ember él a kávétermesztésből.

Az El Izote farm 1850 méter tengerszint feletti magasságban található, így arabica kávéja az SHG (Strictly High Grown), avagy SHB (Strictly Hard Bean) kategóriába tartozik. (az SHG és SHB jelölésről itt olvashatsz bővebben: klikk ide) Kávé fajtái Caturra, Catuai Pacas és Lempira. Kizárólag frissen, gondosan kézzel szüretelt vizes feldolgozásúak a kávészemek.

Pörkölés profil kialakítása során arra törekedtem, hogy kiemeljem ennek a kávénak a komplexitását. Érezni lehessen az ízvilágban a fekete csokoládé édességét , ugyanakkor megmaradjanak piros gyümölcsök savai és érezhető legyen a jázmin virág és fahéj ízvilága is.

Egy sokoldalú kávé, melyet eszpresszónak javaslok elkészíteni. Mindemellett Chemex, French Press, Aeropress valamint Siphon használatával új és új ízekez mutat meg.

3.300 Ft

Nicaragua északi részén található Mozonte város Nuevo Segovia megyében, magas hegyvidéki területen fekszik. Az itt termő arabica kávénk jó felépítésű, kiegyensúlyozott komplex, elsősorban édes ízvilággal jellemezhető. Az SHG vagy SHB jelölést csak a szigorúan ellenőrzött 1400 méter felett termő kiváló minőségű arabica kávék kapják. Olvasd tovább itt : kávés tudástár

"Nagyon felhasználóbarát kávé, szinte elronthatatlan és sokféle arcát képes megmutatni. A lefolyás szép, a krém mennyisége arabikához mérten jó. Ízében a csokoládés, mogyorós vonalat szépen ellenpontozza a gyümölcsösség, visszafogott savassággal. Barackos, ananászos, mangós (trópusi gyümölcsös) gyümölcsök mellet egy csipet virágosság és nektáros édesség is felsejlik. Nagyon eltalált, komplex ízvilágú kávé. Érdemes kipróbálni cukorral is, bármennyire is fanyalognak sokan tőle, egy másik, szintén nagyon szerethető arcát mutatja meg ebben a formában is ez a single origin kávé. Testessége jó. Leginkább eszpresszónak, risztrettónak ajánljuk, de tejes italokban is nagyon kellemes! " - Kávékorzó

Ovassa el a Kávékorzó Független Kávémagazin teljes tesztjét blogunkban. Tovább olvasom...

 

2.800 Ft

Panamában a Barú vulcán oldalában, Boquete tartományban található a farm, ahonnan ez a kiváló magaslati arabica kávénk érkezik. Az ország legkiválóbb termőterülete ez, ahol a változatos domborzati viszonyoknak köszönhetően sok helyi, egyedi mikroklíma alakul ki. A kissé hűvös, gyakran ködös hegyvidéki éghajlat a kávécseresznyék lassú érését és ezáltal összetett ízvilágát biztosítja. SHB (strictly hard bean) jelölést csak a szigorúan ellenőrzött, 1400 méter tengerszint felett termő arabica kávék kapják, melyek a lassú érés miatt keményebbek, tömörebbek és ezáltal magasabb minőségűek. (Olvasd tovább a kávé ABC-ben az SHB, SHG jelentését. Kattints ide.)

 

Ebből a kiváló arabicából készített kávét mérsékelt savasság jellemzi, hosszan tartó fűszeres utóíze pedig igazán egyedivé teszi.

3.000 Ft

Guatemalában a kiváló vulkanikus talaj és a változatos klíma sokféle ízt hoz ki az itt termő arabica kávékból. Az El Socorro farm (finca=farm) Guatemala várostól 50 km távolságra található. Jelenleg a Creda család 4. generciója vezeti a gazdaságot, mely számos nemzetközi díj tulajdonosa. Az elmúlt években a COE, azaz " Cup of Excellence " díjat is elnyerték. Köszönhető ez a nagyon szigorú minőségi kontrollnak a termelés minden szintjén. A kávé SHG (SHB) minősítésű, szigorúan 1400 méter felett terem, lassabb érést és komplexebb ízeket eredményez a kávébab predig keményebb, mint az alacsonyabban növő fajták. A Guatemala Finca el Socorro arabica kávé édes, alapvetően gyümölcsös, csokoládés gazdag ízvilágú, jól kiegyensúlyozott testes kávé. Ajánljuk eszpresszó és rövid kávék, testes ízek kedvelőinek.

3.500 Ft

Huehuetenango Guatemala 8 kávés régiója közül a legmagasabban fekvő terület. A mexikói Tehuantepec síkságról a hegyekbe fújó száraz, forró szeleknek köszönhetően a régió védett a fagytól, így a fennsík akár 2.000 méterig is megművelhető. Huehuetenango rendkívül távoli fekvése miatt gyakorlatilag minden termelőnek saját magának kell a kávét feldolgoznia. Szerencsére a régióban szinte végtelen számú folyó és patak található, ami segít a termelésben és feldolgozásban. Victorino Sanczhez Auilar farmer rendkívüli figyelmet fordít a termelésre, a feldolgozásra és a szüretre. Nem véletlen, hogy a világ leghíresebb pörkölői rendszeres visszatérő vevői. A most a Kapuczinerbe érkezett tétel paraméterei a műszeres vizsgálatok alapján kimagaslóak: a nedvesség tartalom 12,5%, a kávészemek fajsúlya 74,9 kg/ hl, a vízaktivitás mérő pedig 51-et mutatott, ami igazán kiváló érték. Egy rendkívül sűrű kávét pörkölhettünk, ami fekete csokoládés ízvilágot mutat, megspékelve trópusi gyümölcsökkel, testes, rendkívül hosszú utóízzel.

Ország: Guatemala
Régió: Nyugat-Guatemala
Terület: Huehuetenango
Magasság: 1.400-2.000 méter
Feldolgozás: Honey
Farmer: Victorino Sanczhez Auilar
Ízvilág: fekete csokoládés trópusi gyümölcsökkel

2.950 Ft