Akciós termékek
A Finca Miramar egy 15,5 hektáros kávéültetvény El Salvadorban, La Libertad megyében, Santa Tecla városa közelében, a San Salvador vulkán termékeny lejtőin. A terület vulkanikus eredetű, tápanyagban gazdag talaja és klímája ideális a kávétermesztéshez. A farm 1.650–1.700 méteres tengerszint feletti magasságon helyezkedik el ahol a magaslati, kissé hűvösebb mikroklíma és a közeli Csendes-óceán felől érkező páradús levegő lassítja a kávécseresznyék érését, elősegítve a komplex ízek kialakulását. A Miramar farm 2025-ben a Cup of Excellence El Salvador versenyen 5. helyezést értek el. Ezzel a helyezéssel a Cup of Excellence szabályzata szerint NEMZETI Győztesnek számítanak.
A minőség tekintetében az SL-28 világhírű: kivételes csészeprofilt nyújt, gyakran szirupos testességgel és élénk, izgalmas savakkal, amelyeket sokszor feketeribizlihez hasonló gyümölcsös ízjegyekkel írnak le. Az El Salvador-i magaslatokon megfelelő gondozás mellett az SL-28 is kiváló minőségű kávét ad: a tapasztalatok szerint a klasszikus kenyai jellegzetességek (ribizlis, citrusos, florális jegyek) kiegészítik az ott honos Bourbon fajták édességét és testességét, izgalmas komplexitást nyújtva.
A Geisha kávé az etiópiai Gori Gesha erdőből származik. Ez a magas árú és presztízsű kávé egyedülálló mézes, citrusos, gyümölcsös és virágos ízjegyei miatt népszerű. A Geisha kávé a világ egyik legritkább fajtája, amely Etiópiából származik, de termesztik már máshol is, jól ismert például a Panamai termesztésből. Ezek a kávébabok a legösszetettebb ízeket biztosítják tejhab vagy cukor hozzáadása nélkül.
Néhány tényező hozzájárul a gésakávé szélsőséges áraihoz. Először is, ezek a babok lenyűgöző csésze kávét eredményeznek, bármilyen módon főzzük is. Kevésbé savas, mint más fajták, és a virág jegyeket mézzel és kakaóval keveri. Az árképzés másik fontos tényezője a bab termesztésének folyamata. Ezek a növények nagy magasságban nőnek, ami kevésbé hatékony fotoszintézist jelent. A termelőknek az ideális időben kell leszedniük a babot, hogy megfeleljenek a minőségi előírásoknak, és biztosítsák azt az egyedi ízprofilt, amely híressé tette őket. Egyes ültetvények fejlett technológiát alkalmaztak a legjobb cseresznyék ellenőrzésére és kiválasztására az egységesebb tétel érdekében.
Koffein tartalom 275,74 mg/dl ami alacsony értéknek számít
Antioxidáns tartalom 500mg/dl feletti rendkívül magas számot mutatott a műszer.
A brazilok legkedveltebb arabica bourbon kávéját kínáljuk Önnek, a Brazil Santost. Brazília az 1900-as évek elejétől napjainkig a világ legnagyobb kávétermelője és egyben az egyik legnagyobb fogyasztója is. A Brazil Santos kávénk Sao Paulo környékéről való, kellemes ízű, testes, csak alig-alig keserű illetve kicsiny a savassága. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik. Kiváló minőség, megengedhető luxus a hétköznapokon is.
Most próbálja ki akciósan narancsos-csokis ízesítéssel!
Az Aloha Farms nevű Hawaii céget 2009-ben alapították más Kona kávétermesztők kávépörkölőjeként. A vállalkozás innen nőtte ki magát és továbbra is családi kézben van. Ültetvényeik olyan éghajlaton és gazdag vulkáni talajon találhatóak, amely a különleges arabica kávékat kedveli. A Kona kávé a világ egyik legelismertebb és legdrágább kávéja. A farmokon fenntartható, környezetkímélő gazdálkodási gyakorlatot alkalmaznak és így írnak magukról:
Mindenekelőtt gazdálkodók és földbirtokosok vagyunk, akik nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a szigeten készült kézműves hawaii termékeket kínálunk, beleértve a díjnyertes Kona kávét, bio makadám diót, tiszta vulkáni tengeri sókat és trópusi, nyers méhészeti termékeket. Fenntartható, természetvédelemre irányuló gazdálkodási gyakorlatokat követünk egyedi hawaii termékcsaládunk termesztése és előállítása során. A nyomon követhetőség és a minőség olyan vezérelvek, amelyek biztosítják az egységes ízprofilokat és a termék integritását. Farmjaink Hawaii nagy szigetének Hualalai-hegyi részén található. Minden farmunk az aktív Mount Hualalai/Mauna Loa vulkán trópusi terepe alatt található, ahol kávémezőink virágzanak. Természetes és bio, a gazdag vulkáni talaj lehetővé teszi számunkra, hogy a legritkább és legfinomabb díjnyertes Kona kávét tökéletes termesztési körülmények között szüreteljük, és feldolgozzuk.
