Szállítási kedvezmények: 8.000 Ft vásárlás felett mindössze 699 Ft-ért, 12.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet!
Jó válogatást és kellemes kávézást kíván a Kapucziner csapata!
Köszönöm
Termékek Menü

Guatemala, Finca Nueva Granada, Geisha Honey - 250g

Ár:
6.500 Ft

Guatemala vulkánokkal tűzdelt Közép-Amerikai ország, itt, 1.300 méter magasságban helyezkedik el Nueva Granada. A gazdaságból kilátás nyílik a Tajumulco vulkánra, amely a legmagasabb közép-amerikai vulkán a maga 4.400 méteres magasságával, és a Tacana vulkánra, amely már a Mexikói határon található. Johann's Nottebohm család harmadik generációs kávétermelője. Nagyapja, eredetileg Németországból, 1894-ben költözött Guatemalaba. A farm Guatemala harmadik farmja lett az Esőerdők Szövetségének tanúsítványával, és családtagjaik ma is folytatják a minőség folyamatos javítását, a környezetvédelmi technikák fejlesztését és a gazdaságukban élő családok oktatását. 

A farm büszke rá, hogy gondosan dolgozzák fel a termést. Csak a legédesebb piros cseresznyét szüretelik le. Két hetente minden cserjét átnéznek, és kiválasztják a legjobb kávét. A szedés után a cseresznye azonnal a gazdaságban található nedves malomba kerül. A cseresznyék két úszó állomáson haladnak át, hogy a babokat tovább válogassák. A gyümölcshéj eltávolítása után a kávét erjesztő tartályokba helyezik, ahol 24-36 órán át pihennek. Ha készen áll, a nyálkaréteget eltávolítják, és a bab áthalad egy harmadik úszó állomáson, újabb minőségellenőrzésre. A jó babok ismét 1 éjszakán át erjesztési tartályokban ülnek, ezzel biztosítva a termék maximális tisztaságát.    

A kávét ezután napfényen szárítják, és két sűrűségű szortírozó gépbe adagolják, hogy kiválasszák a kiváló minőségű kávét. Ezt követően a kézi válogató állomásoknál kiszűrnek minden olyan hibás babot, amelyet még addig nem találtak meg.

Mondanunk sem kell, hogy a csésze kávé íze hűen tükrözi az erőfeszítéseket és egy kiváló, aromás, fantasztikus ízvilágú specialty kávét kapunk eredményül!

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés: 250 g
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

Guatemala a vulkánokkal tűzdelt Közép-Amerikai ország, ahol 1.300 méter magasságban helyezkedik el Nueva Granada. A gazdaságból kilátás nyílik a Tajumulco vulkánra, amely a legmagasabb közép-amerikai vulkán a 4.400 méterével, és a Tacana vulkánra, amely már a Mexikói határon található. Johann's a Nottebohm család harmadik generációs kávétermelője. Nagyapja, eredetileg Németországból, 1894-ben költözött Guatemalaiba. A Nueva Granda Guatemala harmadik farmja lett az Esőerdők Szövetségének tanúsítványával, és családtagjaik ma is folytatják a minőség folyamatos javítását, a környezetvédelmi technikák fejlesztését és a gazdaságukban élő családok oktatását. 

A gazdaság büszkesége minden szinten megjelenik, először is a csapatuk csak a legédesebb piros cseresznyét szüretelik le. Két hetente minden cserjét átnéznek, és kiválasztják a legjobb kávét, betakarításonként összesen 15 darabot! A szedés után a cseresznye azonnal a gazdaságban található nedves malomba kerül. A cseresznyék két úszó állomáson haladnak át, hogy a babokat tovább válogassák. A gyümölcshéj eltávolítása után a kávét erjesztő tartályokba helyezik, ahol 24-36 órán át pihennek. Ha készen áll, a nyálkahártyát eltávolítják, és a bab áthalad egy harmadik úszó állomáson, újabb minőségellenőrzésre. A jó babok ismét 1 éjszakán át erjesztési tartályokban ülnek, ezzel biztosítva a termék maximális tisztaságát.     

A kávét ezután napfényen szárítják, és két sűrűségű szortírozó gépbe adagolják, hogy kiválasszák a kiváló minőségű kávét. Ezt követően a kézi válogató állomásoknál kiszűrnek minden olyan hibás babot, amelyet még addig nem találtak meg. Mondanunk sem kell, hogy a csésze kávé íze hűen tükrözi az erőfeszítéseket és egy kiváló, aromás, fantasztikus ízvilágú specialty kávét kapunk eredményül!  

Johann emellett egy új iskolát épít a gazdaságban, amely elválasztja a 8-10. Osztályt az 1-6. Osztálytól.    Jelenleg 45 hallgatója van, de ez a szám növekszik a betakarítási időszakban.   19 család teljes munkaidőben él a gazdaságban, összesen 240 ember.   Johann gondoskodik arról, hogy életszínvonaluk kényelmes legyen azáltal, hogy rendszeresen elviszik az orvosokat a gazdaságba, 3 tanár (1 számítógépes tanár), egyháza és egy kis piaca van, ahol vásárolni lehet.   Ráadásul Johann az összes egészségügyi ellátást, élelmet és szállítást is fizeti a személyzetének. 

Az Esőerdők Szövetsége biztosítja, hogy a Nueva Granda jó környezetvédelmi technikákat gyakoroljon.   Néhány, ami magában foglalja Johann döntését: 

  • Újra felhasználja a kávécserepek 100% -át szerves műtrágyaként 
  • Gyűjti a mézvizet a fermentációs tartályokból egy tárolóhelyen a víz kiszárításához.   Ezután leselejtezik a maradékot, hogy műtrágyaként felhasználják. 
  • Megindították a féregfarmokat, hogy trágyájukat műtrágyaként használják. 
  • Műtrágyaként használja az árnyékoló makadamia-dióból származó termést. 
  • Védi a vadon élő állatokat nem megfelelő kivágási és erdőirtási termékek révén. 
  • Védi a folyórendszereket a nedves malom termékek megfelelő kezelésével.
 

 

ízvilág édes, virágos
termőterület Közép-Amerika
koffein tartalom átlagos

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!