KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Etióp Sidamo - 250g

Ár:
3.000 Ft
2.600 Ft
Kedvezmény: 13%
Az akció időtartama:
2024. 10. 06. - 2024. 11. 03.

Az Etióp Sidamo kávénk az ország déli részéből, Sidamo tartományból származik. E változatos klímájú vidék, mely buja zöld növényzettel borított, komplex ízek egész skáláját felvonultató kávékat terem. A kávébabok szemre kevésbé szépek, de kitűnő, harmonikus, csokis, citrusos ízű kávét lehet pörkölni belőle. Kóstoljon bele Afrika eredeti, sajátos ízvilágába !

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés:
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

ízvilág citrusos
termőterület Afrika
koffein tartalom átlagos

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2023. 04. 04.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 28.
A leírásban szereplő citrusosságot nekem nem sikerült előhoznom ebből a kávéból, de nekem nem is ez volt a célom. Ugyanis, míg magasabb hőmérsékleten, 90 fok felett csokis ízvilágú kávét lehet belőle készíteni, addig a hőmérséklet csökkentésével először enyhén cseresznyés, majd 84 fok környékén erősen barack-sárgabarack, vagy méginkább sárgabarack-lekváros íz jelenik meg a kávéban. Én ezen a hőfokon szeretem a legjobban. Picit finomabbra kell darálni, mint az átlagos kávékat, de ha túl finomra daráljuk, akkor nem olyan intenzív a barackíz. Ezért eléggé kényes a kávégép szűrőkosarára, ami nagyban befolyásolja az ízét. Átlagosan vastag mogyoróbarna cremával folyik le, és 30-40 másodperc között sem kezd el kiszőkülni. Megfelelő szűrőkosárral a hosszabb extrakció kellemesen erősíti a barackos ízt. Tejet egyáltalán nem igényel, nem is tesz neki jót, mert elnyomja a gyümölcsösségét. (tejjel inkább magasabb hőfokon próbálkoznék, úgy is finom, csak kissé átlagossá válik). Tej nélkül, kevés cukorral, ristrettósra készítve kifejezetten jellegzetes kávé, nagyon ízlett.