Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü

El Salvador San Lucas - 250g

Ár:
2.400 Ft

El Salvadorból, a San Lucas kávéfarmról érkezett "honey" feldolgozású arabica kávénk. A farm a Santa Ana vulkán körül lévő kisebb gazdálkodások egyike, tengerszint feletti magassága 1150 méter. A vulkánon több kávétermő régió közül a farm az Apaneca/Ilamatepeq régióban található. Testvér farmjai a San Francisco, Las Palmeras és Santa Lucia. A fent említett négy farm a Hernandez család tulajdonában van. A Santa Lucia az, amelyet a legrégebb óta üzemeltet a család, a jelenlegi szülők és gyermekeik gazdálkodnak rajta, valamint ezeken a farmokon kezdte Hernandez nagypapa több mint 60 éve a gazdálkodást.

A direkt kereskedelemnek köszönhetően a farmokat napenerigával ellátott nedves feldolgozású tisztítóüzem szolgálja ki. Így vált lehetővé a Santa Ana farmok fejlődése. A San Lucas farmot hét évvel ez előtt újra tervezték. Olyan kávéfajtákat ültettek, amelyek nagyobb hozamot ígérnek és rezisztensebbek a levélrozsdával szemben. A kávé támadó levélrozsda egy gombás megbetegedés, amelyek a klímaváltozás miatt drasztikusan tizedelik a kávéültetvények állományát. A San Lucas farmon az ellenállóbb arabica fajtákat termesztik, úgy mint a Marsellesa, Sarchimor, Castillo és Elite. Ezeken a farmokon termő kávék minősége és ízvilága is jelentősen változott, amely a kézi szedésen túl, a megfelelő infrastruktúra javításának is köszönhető. Mint a többi farmon, itt is nagy hangsúlyt fektetnek a kávé növények megfelelő árnyékolására.

Az alkalmazott technológiának köszönhetően egy nagyon édes tejcsokoládés ízvilágú kávét ízlelhetünk narancsos gyümölcsösséggel.

 

 

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés:

Leírás és Paraméterek

ízvilág csokoládés, gyümölcsös
termőterület Közép-Amerika
koffein tartalom átlagos

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 18.
Tejjel konkrétan forró csoki ízű. Nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 18.
Tejjel konkrétan forró csoki ízű. Nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek!