KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Ecuador- Hacienda Santa Gertrudis - COE - 250g

Ár:
3.990 Ft

José Luis Eguiguren, a harmadik generációs farmer felügyeli a Hacienda Santa Gertrudis-t Lojában, Ecuadorban. A Podocarpus Nemzeti Park pufferzónájában, a világhírű Vilcabamba közelében található, amely kedvező klímájáról és lakóinak hosszú élettartamáról ismert.

José Luis 2019 óta elkötelezett a különleges kávé iránt, kapcsolatokat alakít ki a hasonló gondolkodású szakemberekkel, és megosztja a kivételes kávé narratíváját a globális piacokon. A farm kiválóan szerepel a COE megmérettetéseken. Mi a Kapuczinernél büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kiváló kávét kínálhatunk.

Ez a tétel a csészében a fehér virágok aromáját fogja érezni, édes citrusos jegyekkel, krémes testtel és narancsos utóízzel.

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés: 250g
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

José Luis Eguiguren, a harmadik generációs farmer felügyeli a Hacienda Santa Gertrudis-t Lojában, Ecuadorban. A Podocarpus Nemzeti Park pufferzónájában, a világhírű Vilcabamba közelében található, amely kedvező klímájáról és lakóinak hosszú élettartamáról ismert.

A Hacienda Santa Gertrudis kávéhagyománya 1954-ben kezdődött Luis Emilio Eguigurennel. Fia, Luis Hernan Eguiguren vitte tovább ezt a hagyományt, a kereskedelmi kávéra összpontosítva. Mára José Luis Eguiguren a különleges kávéra helyezte a hangsúlyt, és a birtok 60 hektárjából 9-en különféle prémium kávénövényeket termeszt, köztük Sidra, Gesha, SL28, Typica Mejorado, Yellow Catuai és Caturra.

José Luis 2019 óta elkötelezett a különleges kávé iránt, kapcsolatokat alakít ki a hasonló gondolkodású szakemberekkel, és megosztja a kivételes kávé narratíváját a globális piacokon. Mi a Kapuczinernél büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kiváló kávét kínálhatunk.

A Santa Gertrudis nedves és száraz malomokkal is rendelkezik, saját kávét dolgoz fel, és támogatja a szomszédos termelőket. José Luis elkötelezettsége  kávétermelés és a regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok mellett megerősítette a gazdasági stabilitást a Vilcabamba környéki és azon túli helyi közösségben.

Ehhez a tételhez tökéletesen érett kávécseresznyét szüreteltek Ecuador egyik ikonikus fajtájából: a Typica SL34-ből. A betakarított cseresznye Brix-százaléka átlagosan 17-18 Brix-fok volt.  A cseresznyét még a betakarítás napján pépesítették, majd zárt műanyag tartályban 24 órán át erjesztették. A pH a fermentáció végén 4,2 volt. A kávét emelt ágyakon szárították, biztosítva, hogy az első napokban nagyon kevés napfényt, és idővel fokozatosan több napfényt kapjon, a lassú és fokozatos nedvességvesztés érdekében. A szárítási folyamat összesen 22 napig tartott.

A csészében a fehér virágok aromáját fogja érezni, édes citrusos jegyekkel, krémes testtel és narancsos utóízzel.

Ország: Ecuador
Régió: Loja
Farm: Hacienda Santa Gertrudis
Tulajdonos:

José Luis Eguiguren

Magasság: 1.700 méter
Fajta: Typica SL34
Feldolgozás: Hosszabbított szárítás, mosás
Ízvilág  
ízvilág édes, virágos
termőterület Dél-Amerika
koffein tartalom alacsony

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!