KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Burundi - Umoco Wikawa - 250g

Ár:
3.400 Ft

Az Umuco W'ikawa jelentése "a kávé fénye" - mert az itteni gazdálkodók úgy érzik, hogy a kávé irányfény számukra, irányt és jelentést ad nekik. Ennek az ambiciózus szövetkezetnek nagy tervei vannak, és nem csak a saját közösségük fejlesztésére. Már támogatják őket a helyi önkormányzati tisztviselők, akik elkötelezettek a Burundi kávéipar egészének megerősítése mellett, hogy hozzájáruljanak az emberek fenntartható bevételi forrásához országszerte. A Kayanza régió gazdái 20 km-t, 4 órát gyalogoltak, hogy eladják a kávéjukat. A szövetkezetben most gyűjtőpontok működnek, és az eladásból befolyt összes pénz közvetlenül a gazdákhoz kerül. Céljuk a termelékenység növelése, az értéklánc megértése és a kávé minőségének javítása.

A kávé mosása a szövetkezet központi nedves malmában történik; a kávét egyszer erjesztik (12-14 órán át), és szárítóágyakon szárítják; ezután szellőztetett raktárakban tárolják (50 tonna kapacitás, átlaghőmérséklet 12-14°C); A kávépépet komposztként osztják ki a gazdálkodóknak. Száraz feldolgozása Horamamában, Kayanza államban történik.

A kiváló termés és a fenti feldolgozási eljárás egy nagyon kellemes csészeprofilt kölcsönöz ennek a különlegességnek. Kellemes citromsav kiegyensúlyozott karamell édességgel kombinálva, miközben finom diójegyek jellemzik fűszeres utóízzel. Erről a tételről nem érdemes lemaradni.

Ország: Burundi
Régió: Rumonge
Magasság: 1.500-1.700 méter
Fajta: Bourbon
Feldolgozás: Mosott
Farm: Rwiri mosóállomás
Ízvilág Citrus, karamell, dió
Gyártó: Kapucziner
kiszerelés: 250 g
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

Az Umuco W'ikawa jelentése "a kávé fénye" - mert az itteni gazdálkodók úgy érzik, hogy a kávé irányfény számukra, irányt és jelentést ad nekik. Ennek az ambiciózus szövetkezetnek nagy tervei vannak, és nem csak a saját közösségük fejlesztésére. Már támogatják őket a helyi önkormányzati tisztviselők, akik elkötelezettek a Burundi kávéipar egészének megerősítése mellett, hogy hozzájáruljanak az emberek fenntartható bevételi forrásához országszerte. A Kayanza régió gazdái 20 km-t, 4 órát gyalogoltak, hogy eladják a kávéjukat. A szövetkezetben most gyűjtőpontok működnek, és az eladásból befolyt összes pénz közvetlenül a gazdákhoz kerül. Céljuk a termelékenység növelése, az értéklánc megértése és a kávé minőségének javítása.

A kávé mosása a szövetkezet központi nedves malmában történik; a kávét egyszer erjesztik (12-14 órán át), és szárítóágyakon szárítják; ezután szellőztetett raktárakban tárolják (50 tonna kapacitás, átlaghőmérséklet 12-14°C); A kávépépet komposztként osztják ki a gazdálkodóknak. Száraz feldolgozása Horamamában, Kayanza államban történik.

A kiváló termés és a fenti feldolgozási eljárás egy nagyon kellemes csészeprofilt kölcsönöz ennek a különlegességnek. Kellemes citromsav kiegyensúlyozott karamell édességgel kombinálva, miközben finom diójegyek jellemzik fűszeres utóízzel. Erről a tételről nem érdemes lemaradni.

Ország: Burundi
Régió: Rumonge
Magasság: 1.500-1.700 méter
Fajta: Bourbon
Feldolgozás: Mosott
Farm: Rwiri mosóállomás
Ízvilág Citrus, karamell, dió
ízvilág citrusos
termőterület Afrika
koffein tartalom alacsony

Vélemények

4.50
2 értékelés
5
(1)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2022. 09. 29.
Igazából mire megbarátkoztunk volna, elromlott a Gaggia :/. Tehát kotyogóssal kellett tovább próbálkoznom. Ami biztos, hogy elég finomra kell őrölni és sok megy a kosárba (18g VST->19g legalább, de akár több). Elkészítésre a Hoffmann-féle blooming jött be leginkább: a kotyogó kosarába töltött őrleményt 95 fokos vízzel enyhén felöntjük, egy perc után rá a felső rész és mehet a tűzre, minél lassabb átfolyással. Az eredmény egy nagyon kiegyensúlyozottan gyümölcsös, világos ital, mely nyomokban sem hasonlít presszóra, inkább filterre :)

Amíg ment a presszó gép, inkább a turbo shot működött (volna): minimális, pár mp áztatás után 7-8Baron 20-23mp alatt 1:2,5-1:3 aránnyal.
| 5 / 5 csillag!
2022. 09. 06.
A mosott eljárásnak köszönhetően citrusos ízekben gazdag, kiváló specialty alapanyag. Az új kedvenc...