Szállítási kedvezmények: 8.000 Ft vásárlás felett mindössze 699 Ft-ért, 12.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet!
Jó válogatást és kellemes kávézást kíván a Kapucziner csapata!
Köszönöm
Termékek Menü

Brazil, Sitio Vargem Grande, Red Catuai, Black Honey - 250g

Ár:
2.400 Ft

A Sitio Vargem Grande farm Brazíliában, Alto Jequitibá városában található, a Mantiqueira de Minas kávé régióban. Tida és családja 2010-ben kezdett el dolgozni a kávéiparban. 2011-ben csinálták az első betakarításukat, amelyek örömmel és büszkeséggel töltötte el őket, mivel elismerést nyertek az elvégzett kemény munkáért. Nagyon motiváltak, apránként bővülnek, és Brazília legjobb kávétermelőinek készülnek, 85-90+ pontos kávékkal. Tida és családja nagyon hálás a kávé ültetvény sikeréért, mivel ez segít nekik a jó megélhetésben.

A farmon a betakarítás szelektív, csak az érett cseresznye szedése történik, míg a zöld a cserjén marad, amíg el nem érik a tökéletes érettséget. A szedés után a cseresznye külső bőrét víz nélkül meghámozzák, és anaerob körülmények között tartják 96 órán át. Ezután a cseresznyét függőágyakon szárítják a napon. Szárítás után a kávét legalább 40 napos időtartamra fatartókba veszik, hogy pihenjenek.

Tida a jövőben meg akarja tartani a kávék magas színvonalát, ugyanakkor kísérletezni szeretne új feldolgozási módszerekkel. "Mi vagyunk a Sítio Vargem Grande-ban az elsők, akik kiváló minőségű specialty kávét termelünk, díjakat kapunk regionális és országos versenyeken, megszerezzük az ismereteket, amelyeket aztán megosztunk szomszédainkkal."

ORSZÁG: Brazília
TERÜLET: Caparaó hegység
MAGASSÁG: 1.100-1.400 méter
FARM: Sitio Vargem Grande
TULAJDONOSOK: Maria Aparecida Barroso dos Santos (Tida)
FAJTA: Red Catuai
FELDOLGOZÁS: Black Honey
ÍZPROFIL: Cseresznye, csokoládé

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés: 250 g
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

ízvilág csokoládés, gyümölcsös
termőterület Dél-Amerika
koffein tartalom átlagos

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!