Bolívia - Juan Calani - Red Catuai - 250g
Bolívia, bár nem ismerik el széles körben jelentős kávétermelő országként egyes dél-amerikai társaikhoz például Kolumbiához vagy Brazíliához képest, jelentős kávéfarmokkal rendelkezik, amelyek kiváló minőségű szemeikről és egyedi ízprofiljairól ismertek. A bolíviai kávét az teszi különlegessé, hogy a világon az egyik legmagasabban fekvő és legalacsonyabb szélességi fokon termelt kávé. A régió távoli fekvése azt is jelenti, hogy a magas hozamú hibrid kávéfajtákat soha nem szaporították széles körben, és ennek eredményeként a termelők évtizedekig kizárólag a kivételes ízükről ismert Typica és Caturra fajtákkal dolgoztak. Ez a tétel 90 órás anaerobic feldolgozással készült és 20 kg vákum csomagolásban érkezett. Igazi magaslati kávé, kitűnő ízvilággal. Nem véletlenül lett Bolívia legjobb kávéja, amely az aukción kimagasló áron kelt el. A kóstoló zsűri így jellemezte: "Nagyon egzotikus, konzisztens, nagyon tiszta kávé. Édessége: érett gyümölcs (mangó, ananász, dinnye, cseresznye, intenzív lédús csokoládé, intenzív tamarind sav, trópusi jegyek, fehérbor, vad vörös bogyók. Testessége: gyöngyházas test hosszú utóízzel. Aroma és illat: narancsvirág, jázmin és kávévirág, fehér tea, rózsatea. |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
Bolívia, bár nem ismerik el széles körben jelentős kávétermelő országként egyes dél-amerikai társaikhoz például Kolumbiához vagy Brazíliához képest, jelentős kávéfarmokkal rendelkezik, amelyek kiváló minőségű szemeikről és egyedi ízprofiljairól ismertek. A bolíviai kávét az teszi különlegessé, hogy a világon az egyik legmagasabban fekvő és legalacsonyabb szélességi fokon termelt kávé. A régió távoli fekvése azt is jelenti, hogy a magas hozamú hibrid kávéfajtákat soha nem szaporították széles körben, és ennek eredményeként a termelők évtizedekig kizárólag a kivételes ízükről ismert Typica és Caturra fajtákkal dolgoztak.
Ez a tétel 90 órás anaerobic feldolgozással készült és 20 kg vákum csomagolásban érkezett. Igazi magaslati kávé, kitűnő ízvilággal. Nem véletlenül lett Bolívia legjobb kávéja, amely az aukción kimagasló áron kelt el. A kóstoló zsűri így jellemezte: "Nagyon egzotikus, konzisztens, nagyon tiszta kávé. Édessége: érett gyümölcs (mangó, ananász, dinnye, cseresznye, intenzív lédús csokoládé, intenzív tamarind sav, trópusi jegyek, fehérbor, vad vörös bogyók. Testessége: gyöngyházas test hosszú utóízzel. Aroma és illat: narancsvirág, jázmin és kávévirág, fehér tea, rózsatea.
ízvilág | édes, virágos |
termőterület | Dél-Amerika |
koffein tartalom | átlagos |