KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

mi írtuk

Ebben a listában azokat a szakmai cikkeket találjátok, amit a kapucziner csapata ír kávéról, kávézási szokásokról, utazásokról, tapasztalatokról. Fogadjátok szeretettel!

A KiberMa stábja keresett fel minket, hogy mutassuk be miként alkalmazunk számítógépet és szoftvereket a kávépörkölési folyamat során.

Saját kávécserje nevelése

Általában a kávéimádók előbb vagy utóbb, kíváncsiságuk miatt, saját kávécserje nevelésébe fognak. A látszólag könnyűnek tűnő feladat azonban néhány fontos alapfeltétel biztosítása nélkül hamar nehézségekbe ütközhet.

Tovább olvasom...

Kávécserjét ültetnél?

Szeretnéd tudni, hogy is néz ki egy kávécserje? Hogyan terem és miképp? Szeretnél saját ültetvényt? Gyere és tudj meg minél többet erről az izgalmas növényről, mely oly sokunkat rabul ejt.

Tovább olvasom...

Kávészüret

 

Vajon hogyan zajlik a kávészüret? Hasonlít a szőlőszürethez? Mekkora hatással bír vajon a szüret és a feldolgozás módja a csészénkben gőzölgő kávénk ízvilágára, minőségére? Igyekszünk minden kérdésre választ adni cikkünkben.

Gyere és olvasd tovább !

Miért jobb, ha frissen pörkölt kávét vásárlunk? A kávéról kialakult egy olyan vélemény, mi szerint a kávé tartós élelmiszer, íze sokáig változatlan, hiszen, nincs ami tönkre menjen benne. Ez azonban téves feltételezés, mivel a kávéban már a pörkölést követően beindulnak bizonyos enzimatikus és bakteriális bomlási folyamatok, ami befolyásolja a minőségét.

Mit jelent az, hogy

Mit is jelent pontosan a "micro-lot" kifejezés? Hát nem is olyan könnyű ezt meghatározni.

tovább olvasom...

Látogatás a kávéfarmon

Egy kávépörkölő számára mindig nagy izgalommal jár, amikor lehetősége nyílik a kávét termelő farmon megtekinteni a következő alapanyagot. Talán nem is sejtitek, hogy a pörkölő számára milyen fontos minden apró részlet ismerete, hogy a lehető legjobbat hozza ki az alapanyagból.

tovább olvasom...

Kávés zsákok újjászületése

Hogyan hasznosítjuk mi a kávés zsákokat, hogy még egyszer újjászülessenek? Hogyan védjük a környezetünket, egyszerű eszközökkel?

tovább olvasom...

Kávé - csészével a világ körül - könyvajánló

Megjelent egy nagyszerű könyv a kávé világáról. Gratulálunk a szerzőnek, Szuna Noéminek, és egyúttal köszönjük az elismerést, hogy szerepelünk Magyarország kávétérképén! Ajánljuk minden kedves vásárlónknak és kávérajongónak!

tovább olvasom...

Milyen ízű a kávécseresznye?

Az érett kávécseresznye meglepően ízletes, talán enyhén sárgadinnyére emlékeztető édes ízzel, finom frissítő savassággal jellemezhető. A gyümölcs húsa elég vékony, a termés nagy részét a belsejében elhelyezkedő magok uralják. A kávécseresznye aszalt gyümölcshúsát "cascara"-ként te is megkóstolhatod.

tovább olvasom...

Kávézni? Angliában?

Te-ázol? Kérdezhetnénk egy angoltól, ami egy csapásra magában foglalja az állandó esőzés és teázás angol jellegzetességét. A valóság azonban az, hogy a héten Londonban járván, a ragyogó napsütés mellett leginkább az lepett meg, hogy a reggeli utcai csúcsforgalomban, 10-ből 8 ember kávéspoharat egyensúlyozott a kezében és bőszen szürcsölgette a forró nedűt.

tovább olvasom...