KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

mi írtuk

Ebben a listában azokat a szakmai cikkeket találjátok, amit a kapucziner csapata ír kávéról, kávézási szokásokról, utazásokról, tapasztalatokról. Fogadjátok szeretettel!

A KiberMa stábja keresett fel minket, hogy mutassuk be miként alkalmazunk számítógépet és szoftvereket a kávépörkölési folyamat során.

A kézműves kávépörkölés

Megtudhatod mi az alapvető különbség a gondos kézműves pörkölés és a nagyipari között. Mitől lesz finomabb, frissebb és komplexebb ízvilágú egy Kapucziner kávé?

tovább olvasom...

Cup Of Excellence - a kávék

 

Cup Of Excellence - a kávék "Oscar-díja"

A Cup Of Excellence (továbbiakban "COE") versenyek 1999-ben kezdődtek. Jelenleg Brazíliában, Kolumbiában, Peruban, El Salvadorban, Costa Ricában, Nicaraguában, Guatemalában, Hondurasban, Mexikóban, Burundiban, Etiópiában és Ruandában rendeznek versenyeket. A versenyben kizárólag kis tételben termelt microlot kávékkal lehet részt venni. A versenyre nevezés relatív egyszerű, be kell küldeni a mintát és be kell fizetni 450 dollár nevezési díjat.

Egy kávépörkölőnek vannak álmai. Ezek közé tartozik például, hogy az őshazából szerezzen Wush Wush kávébabokat.
Milyen paramétereket mérünk? Blogunkban igyekszünk tájékoztatást adni arról, hogy mi a Kapuczinerben, milyen paramétereket mérünk és veszünk figyelembe a zöld kávé beszerzésénél?
Kávé blendek alkotása a Kapuczinerben

A kávékeverék készítése valóban művészet, és sok híres pörkölő tökéletesítette ezt a mesterséget az évek során. A Kapuczinernél a cél egy kiegyensúlyozott és egyedi ízprofil elérése, amely kiemeli a keverékben lévő egyes kávészemek legjobb tulajdonságait. Az alábbiakban részletes áttekintést adok arról, hogyan viszonyulnak a világ leghíresebb pörkölői a kávékeveréshez.

Saját kávécserje nevelése

Általában a kávéimádók előbb vagy utóbb, kíváncsiságuk miatt, saját kávécserje nevelésébe fognak. A látszólag könnyűnek tűnő feladat azonban néhány fontos alapfeltétel biztosítása nélkül hamar nehézségekbe ütközhet.

Tovább olvasom...

Kávécserjét ültetnél?

Szeretnéd tudni, hogy is néz ki egy kávécserje? Hogyan terem és miképp? Szeretnél saját ültetvényt? Gyere és tudj meg minél többet erről az izgalmas növényről, mely oly sokunkat rabul ejt.

Tovább olvasom...

A kávé feldolgozása

Mit jelent  a "nedves" és a "száraz" feldolgozás, vagy a "honey miel process" kifejezés a kávék leírásában? Milyen kihatással van a csészénkben gőzölgő kávénkra a feldolgozás módja? Ha szeretnél többet megtudni a kávéról, hogy mi is történik a kávécseresznyékkel a szüret után egészen a szállításig, olvasd el cikkünket!

Tovább olvasom...

Kávészüret

 

Vajon hogyan zajlik a kávészüret? Hasonlít a szőlőszürethez? Mekkora hatással bír vajon a szüret és a feldolgozás módja a csészénkben gőzölgő kávénk ízvilágára, minőségére? Igyekszünk minden kérdésre választ adni cikkünkben.

Gyere és olvasd tovább !

Miért jobb, ha frissen pörkölt kávét vásárlunk? A kávéról kialakult egy olyan vélemény, mi szerint a kávé tartós élelmiszer, íze sokáig változatlan, hiszen, nincs ami tönkre menjen benne. Ez azonban téves feltételezés, mivel a kávéban már a pörkölést követően beindulnak bizonyos enzimatikus és bakteriális bomlási folyamatok, ami befolyásolja a minőségét.

Egészséges-e a kávé?

A kávé az egyik legnépszerűbb ital. Naponta 2,25 milliárd csésze kávé fogy világszerte. Tekintettel arra, hogy ilyen sok fogy, értelemszerűen alaposan vizsgálni kezdték az egészségre gyakorolt hatását. Egyes vélekedések szerint a kávé nem túl egészséges, és régóta teszik felelőssé bizonyos betegségek kialakulásáért. Újabb kutatások szerint azonban mégsem tekinthető rossznak a kávé. Attól is függ a kávé hatása, hogy hogyan fogyasztjuk, például mennyi cukorral és sziruppal és hogy milyen minőségű alapanyagból készítjük.

tovább olvasom...

Mit jelent az, hogy

Mit is jelent pontosan a "micro-lot" kifejezés? Hát nem is olyan könnyű ezt meghatározni.

tovább olvasom...

Látogatás a kávéfarmon

Egy kávépörkölő számára mindig nagy izgalommal jár, amikor lehetősége nyílik a kávét termelő farmon megtekinteni a következő alapanyagot. Talán nem is sejtitek, hogy a pörkölő számára milyen fontos minden apró részlet ismerete, hogy a lehető legjobbat hozza ki az alapanyagból.

tovább olvasom...

Kávé

Mit jelent a "Rainforest Alliance Certified" magyarul és mit is biztosít egy termékkel kapcsolatban?

tovább olvasom...

Recept -Tiramisuval töltött csokitojás

Húsvéti kávés finomság, könnyen elkészíthető.

tovább olvasom...

Kávés zsákok újjászületése

Hogyan hasznosítjuk mi a kávés zsákokat, hogy még egyszer újjászülessenek? Hogyan védjük a környezetünket, egyszerű eszközökkel?

tovább olvasom...

A világ legjobb kávéi - 1. rész - Pápua-Új-Guinea Peaberry

Melyik a Világ legjobb kávéja? Legtöbbször talán ezt a kérdést kapom a Kapucziner vásárlóitól. Ez az a kérdés, amire konkrét, egyértelmű választ nem tudok és nem is lehet adni. Azt szoktam válaszolni, hogy szívesen beszélek azokról a kávékról, amelyek véleményem szerint megérdemlik, hogy a világ 10 legjobb kávéja között legyenek.

tovább olvasom...

Kávé - csészével a világ körül - könyvajánló

Megjelent egy nagyszerű könyv a kávé világáról. Gratulálunk a szerzőnek, Szuna Noéminek, és egyúttal köszönjük az elismerést, hogy szerepelünk Magyarország kávétérképén! Ajánljuk minden kedves vásárlónknak és kávérajongónak!

tovább olvasom...

A világ legjobb kávéi - 2. rész: Guatemala Finca El Injerto

Melyik a Világ legjobb kávéja? Legtöbbször talán ezt a kérdést kapom a Kapucziner vásárlóitól. Ez az a kérdés, amire konkrét, egyértelmű választ nem tudok és nem is lehet adni. Azt szoktam válaszolni, hogy szívesen beszélek azokról a kávékról, amelyek véleményem szerint megérdemlik, hogy a világ 10 legjobb kávéja között legyenek.

tovább olvasom...