Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü
0
Ön itt jár: > >

mi írtuk

Ebben a listában azokat a szakmai cikkeket találjátok, amit a kapucziner csapata ír kávéról, kávézási szokásokról, utazásokról, tapasztalatokról. Fogadjátok szeretettel!
A kézműves kávépörkölés

Megtudhatod mi az alapvető különbség a gondos kézműves pörkölés és a nagyipari között. Mitől lesz finomabb, frissebb és komplexebb ízvilágú egy Kapucziner kávé?

tovább olvasom...

Saját kávécserje nevelése

Általában a kávéimádók előbb vagy utóbb, kíváncsiságuk miatt, saját kávécserje nevelésébe fognak. A látszólag könnyűnek tűnő feladat azonban néhány fontos alapfeltétel biztosítása nélkül hamar nehézségekbe ütközhet.

Tovább olvasom...

Kávécserjét ültetnél?

Szeretnéd tudni, hogy is néz ki egy kávécserje? Hogyan terem és miképp? Szeretnél saját ültetvényt? Gyere és tudj meg minél többet erről az izgalmas növényről, mely oly sokunkat rabul ejt.

Tovább olvasom...

A kávé feldolgozása

Mit jelent  a "nedves" és a "száraz" feldolgozás, vagy a "honey miel process" kifejezés a kávék leírásában? Milyen kihatással van a csészénkben gőzölgő kávénkra a feldolgozás módja? Ha szeretnél többet megtudni a kávéról, hogy mi is történik a kávécseresznyékkel a szüret után egészen a szállításig, olvasd el cikkünket!

Tovább olvasom...

Kávészüret Vajon hogyan zajlik a kávészüret? Hasonlít a szőlőszürethez? Mekkora hatással bír vajon a szüret és a feldolgozás módja a csészénkben gőzölgő kávénk ízvilágára, minőségére? Igyekszünk minden kérdésre választ adni cikkünkben. Gyere és olvasd tovább !

Miért jobb, ha frissen pörkölt kávét vásárlunk? A kávéról kialakult egy olyan vélemény, mi szerint a kávé tartós élelmiszer, íze sokáig változatlan, hiszen, nincs ami tönkre menjen benne. Ez azonban téves feltételezés, mivel a kávéban már a pörkölést követően beindulnak bizonyos enzimatikus és bakteriális bomlási folyamatok, ami befolyásolja a minőségét.

A tökéletes ízű kávé készítése

Mi is az őrlés finomságának, a készítési időnek és sok más tényezőnek, aránynak a kihatása a csészénkben gőzölgő kávéra? Egyszerű magyarázatok, melyek segítségével megértheted az összefüggéseket, hogy aztán ezek ismeretében még jobbra tudd készíteni otthoni kávédat!

Egészséges-e a kávé?

A kávé az egyik legnépszerűbb ital. Naponta 2,25 milliárd csésze kávé fogy világszerte. Tekintettel arra, hogy ilyen sok fogy, értelemszerűen alaposan vizsgálni kezdték az egészségre gyakorolt hatását. Egyes vélekedések szerint a kávé nem túl egészséges, és régóta teszik felelőssé bizonyos betegségek kialakulásáért. Újabb kutatások szerint azonban mégsem tekinthető rossznak a kávé. Attól is függ a kávé hatása, hogy hogyan fogyasztjuk, például mennyi cukorral és sziruppal és hogy milyen minőségű alapanyagból készítjük.

tovább olvasom...

Mit jelent az, hogy

Mit is jelent pontosan a "micro-lot" kifejezés? Hát nem is olyan könnyű ezt meghatározni.

tovább olvasom...

Látogatás a kávéfarmon

Egy kávépörkölő számára mindig nagy izgalommal jár, amikor lehetősége nyílik a kávét termelő farmon megtekinteni a következő alapanyagot. Talán nem is sejtitek, hogy a pörkölő számára milyen fontos minden apró részlet ismerete, hogy a lehető legjobbat hozza ki az alapanyagból.

tovább olvasom...

Kávé

Mit jelent a "Rainforest Alliance Certified" magyarul és mit is biztosít egy termékkel kapcsolatban?

tovább olvasom...

Recept -Tiramisuval töltött csokitojás

Húsvéti kávés finomság, könnyen elkészíthető.

tovább olvasom...

Kávés zsákok újjászületése

Hogyan hasznosítjuk mi a kávés zsákokat, hogy még egyszer újjászülessenek? Hogyan védjük a környezetünket, egyszerű eszközökkel?

tovább olvasom...

Kávé - csészével a világ körül - könyvajánló

Megjelent egy nagyszerű könyv a kávé világáról. Gratulálunk a szerzőnek, Szuna Noéminek, és egyúttal köszönjük az elismerést, hogy szerepelünk Magyarország kávétérképén! Ajánljuk minden kedves vásárlónknak és kávérajongónak!

tovább olvasom...

Guatemala Finca El Injerto - single origin arabica kávé

Melyik a Világ legjobb kávéja?

Legtöbbször talán ezt a kérdést kapom a Kapucziner vásárlóitól. Ez az a kérdés, amire konkrét, egyértelmű választ nem tudok és nem is lehet adni. Azt szoktam válaszolni, hogy szívesen beszélek azokról a kávékról, amelyek véleményem szerint megérdemlik, hogy a világ 10 legjobb kávéja között legyenek.

tovább olvasom...

A világ legjobb kávéi - 1. rész - Pápua-Új-Guinea Peaberry

Melyik a Világ legjobb kávéja?

Legtöbbször talán ezt a kérdést kapom a Kapucziner vásárlóitól. Ez az a kérdés, amire konkrét, egyértelmű választ nem tudok és nem is lehet adni. Azt szoktam válaszolni, hogy szívesen beszélek azokról a kávékról, amelyek véleményem szerint megérdemlik, hogy a világ 10 legjobb kávéja között legyenek.

tovább olvasom...

Milyen ízű a kávécseresznye?

Az érett kávécseresznye meglepően ízletes, talán enyhén sárgadinnyére emlékeztető édes ízzel, finom frissítő savassággal jellemezhető. A gyümölcs húsa elég vékony, a termés nagy részét a belsejében elhelyezkedő magok uralják. A kávécseresznye aszalt gyümölcshúsát "cascara"-ként te is megkóstolhatod.

tovább olvasom...

Kávézni? Angliában?

Te-ázol? Kérdezhetnénk egy angoltól, ami egy csapásra magában foglalja az állandó esőzés és teázás angol jellegzetességét. A valóság azonban az, hogy a héten Londonban járván, a ragyogó napsütés mellett leginkább az lepett meg, hogy a reggeli utcai csúcsforgalomban, 10-ből 8 ember kávéspoharat egyensúlyozott a kezében és bőszen szürcsölgette a forró nedűt.

tovább olvasom...