Ausztrál Skybury - 250g
Ausztrália különleges és meglepő. Az Ausztrál Skybury meglepően különleges, alacsony koffeintartalmú, csokoládés ízvilágú, közepesen pörkölt arabica kávé. Ausztrália a kávékultúra új fellegvára. A helyben termelt kávé nagy részét el is fogyasztják, világpiaci részesedésük a termelésből csupán 0,01 %. Arabica kávéik igazi különlegességek és ritkaságok. Ausztrál Skybury kávénk a keleti partvidékről, Queenslandből érkezik, ahol már 200 éve termesztenek kiváló kinőségű arabica kávékat, azon belül is Bourbon típust. Ez a kávé alacsony koffeintartalmú, és ugyanakkor gazdag csokoládés és magvas ízvilágú. Előnye, hogy nagyon alacsony a savtartalma, kevésbé kesernyés, lágy ízvilág jellemzi. A közepes erősségű speciális pörkölés, melyet ehhez a fajtához illesztettünk, kiemeli a skybury gazdag ízvilágát. Ajánljuk azoknak, akik szeretik a lágyabb de gazdag ízeket, akik többször is szeretnek kávézni a nap folyamán. Kiválóan alkalmas tejes kávék, hosszú kávék készítéséhez. Érdemes belőle ausztrál fejlesztésű tejes kávét, úgynevezett "flat white"-ot készíteni és kóstolni.
|
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
ízvilág | csokoládés |
termőterület | Ausztrália |
koffein tartalom | alacsony |
Vélemények
Mielőtt megvettem, nem gondoltam volna, hogy ez ennyire fantasztikus kávé! Rendkívül sima puha textúrájú bársonyos karakterű, csokoládés. Az alacsony koffeintartalom miatt nagyon örültem, mivel én mindig dupla expressot iszok.
Nekem kevésbé aromás, első kóstolásra inkább a magvas íz dominál mint csokoládés enyhén savanykás beütéssel ami hamar elmúlt. A savanykás íz persze lehet a világosabb pörkölés miatt, vagy csak nem őröltem elég finomra a kávét, habár a lehető legfinomabb őrlésre állítottam az őrlés finomságát így 26-27 másodperces extrakciós idő lett egy eszpresszóra. Nagyon tetszett, hogy egyáltalán nem éreztem keserű ízt, amit általában egy átlagos kávénál érezni szoktam és nem is hiányzott, hogy cukorral vagy tejjel elrontsam. Azt gondolom, ez egy azon igényes kávék egyike, amit simán meg lehet inni bármiféle ízesítés nélkül, de azért kipróbáltam belőle a cappucino, latte és latte macchiato italokat is, amikben szerintem annyira nem szerepel jól. Sokkal élvezetesebb tisztán, espressonak vagy aki úgy szereti hosszú kávénak elkészítve fogyasztani.
A kávét egy Delonghi Magnifica S automata kávégépben készítettem el, aminek megvannak a maga korlátai és max hőmérsékletre állítva is a kifolyó kávé hőfoka 80 fok.
Jobb extrakció és tán más ízek érhetők el egy profi karos presszó géppel 90-94 fok között lefőzve.