2016 októberi hírlevél
![]() |
![]() |
|
Kedves Vásárlónk! Ha ősz, akkor szüret. Ennek kapcsán felmerül bennünk a kérdés, hogyan is szüretelik a kávét? Szőlőszüreten talán már mindannyian jártunk és tudjuk, hogy nem mindegy mikor és hogyan szedik az érett gyümölcsöt, mert bizony ettől is függ a bor íze. Így van ez a kávécseresznyék esetében is. Kellemes őszi időt és jó kávézást kívánunk a sok munka után! |
|
![]() A hónap újdonsága - Doi Chang - arabica kávé Thaiföldről - 2400 Ft / 250g Doi Chang, ahonnan kitűnő arabica kávénk ékezett, az ország északi részében, az úgynevezett "arany háromszögben" található. A kávét termelő gazdaságok 1500-1700 méter tengerszint feletti magasságban találhatóak. Kakaós, mogyorós, mandulás ízvilágú kávé. Karakteres és különleges. tovább olvasom... |
|
Hogyan szüretelik a kávét? Mekkora hatással bír vajon a szüret és a feldolgozás módja a csészénkben gőzölgő kávénk ízvilágára, minőségére? Igyekszünk minden kérdésre választ adni cikkünkben. Gyere és olvasd tovább a blogban. tovább olvasom... |
|
Nem vagyok szakértő. A kávét azért iszom, mert szeretem. Meg a csevegést kávézás közben. De egyedül sem unalmas. Romantikus lélek vagyok. Kávézás közben kavarog a fejemben sok-sok gondolat és kép. tovább olvasom... |
|
Etiópia az arabica kávé szülőhazája. Innen indult világkörüli útjára, hogy meghódítsa ízével és erejével az embereket és megváltoztassa milliók sorsát. Etiópiában ma is megtalálható vadon növő kávécserje. Az Etióp Gyémánt arabica kávé kóstolását nem lehet kihagyni, mert szokatlanul határozott és elegáns herbális, citrusos ízjegyeket mutat. tovább olvasom... |
|
Kövess minket a Google+-on, a Facebookon és a Pinteresten is! |
|