2016 szeptemberi hírlevél
![]() |
![]() |
|
Kedves Vásárlónk! Ismét itt a szeptember, elkezdődött az iskola, így hát úgy gondoltuk, hogy mi is folytatjuk kávésuli sorozatunkat, melyben egy izgalmas kávékészítési módot mutatunk be, az AeroPress®-t. Kiváló eszköz, melyel akár az őszi erdőjáró kirándulások során is könnyedén elkészíthetjük kedvenc kávénkat! Kellemes időt és jó kávézást kívánunk! |
|
![]() A hónap kávéja - Mauritius 2400 Ft / 250g Mauritius egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Madagaszkártól 900 km-re keletre. Mauritiusi arabica kávénk a csodás trópusi őserdővel borított Black River Nemzeti Parkban fekvő 16 hektáros ültetvényről származik. A szüreti időszak májusban kezdődik és augusztusig tart. A most érkezett nedves feldolgozású Arabica Bourbon kávénkat júniusban szüretelték...tovább olvasom... |
|
Sorozatunkat az AeroPress® módszer bemutatásával folytatjuk, mely egy igazán praktikus eszköz, és kitűnő, selymes ízű kávé készíthető vele. Ugyanakkor kiválóan alkalmas a kisérletezéshez is, hogy újabb és újabb ízeket csaljunk elő a harmonikusan pörkölt Kapucziner kávékból. Tippek és tanácsok képes összefoglalóval! tovább olvasom... |
|
![]() A hónap újdonsága - Az AeroPress® - 9990 Ft Az AeroPress® az amerikai Aerobie® cég egyedülálló kávékészítője, mellyel kevesebb savval és keserű mellékíz nélkül készítheted el kedvenc Kapucziner kávédat akár kirándulások során, vagy utazáskor. A mikrofilternek köszönhetően egy tökéletesen zaccmentes csésze kávét kortyolgathatsz, aminek az elkészítése mindössze pár percet vesz igénybe. tovább olvasom... |
|
Egyetemista voltam, amikor kávézni kezdtem. Akkor kizárólag csak egy szempont volt a kávé kiválasztásában, dobjon fel, hogy késő éjjel is éber tudjak maradni. Aztán négy évig egyáltalán nem ittam kávét. Kíváncsi voltam, hogy le tudok-e mondani róla. Egy hosszabb prágai kutatómunka során találkoztam először a gyümölcsös kávéízzel!... |
|
Ez a kávénk Kenya délnyugati területéről, a Masai Mara Nemzeti Parkból érkezik. „Masai” az itt élő maszájokat jelenti magyarul, akik ősidők óta e csodás területen élnek. A kávé komplex, bogyós és mindemellett citrusos gyümölcsös ízének kihangsúlyozása céljából a kávészemeket világosra pörköltük. Elsősorban az alternatív kávék kedvelőinek ajánljuk. tovább olvasom... |
|
Kövess minket a Google+-on, a Facebookon és a Pinteresten is! |
|